Scios inspectie

Als eigenaar van een stookinstallatie ben je verantwoordelijk voor de veiligheidsaspecten, de  naleving van de milieu-eisen en het rendement van de installatie. In het Activiteitenbesluit is bepaald dat minimaal eens per vier jaar een onafhankelijk keuring plaats dient te vinden door een gecertificeerd inspectiebedrijf.

VS Vastgoedadvies verzorgd de SCIOS inspectie op onafhankelijke wijze, conform het Activiteitenbesluit. Door de inspectiewerkzaamheden door een onafhankelijke partij te laten verzorgen ben je ervan verzekerd dat er geen belangen zijn bij de eventuele uitvoering van onderhoudswerkzaamheden.

Wanneer ben ik verplicht om een SCIOS inspectie uit te laten voeren?

De SCIOS inspectie is bedoeld voor gasgestookte installaties die een minimaal gezamenlijk rendement hebben van nominaal 100kW of meer die in een ruimte staan opgesteld. Tevens dienen de brandstofleidingen gecontroleerd te worden. Het Activiteitenbesluit geldt onder andere voor woon- en verblijfsgebouwen, zoals:

– Appartementencomplexen;
– Schoolgebouwen en onderwijsinstellingen;
– Bedrijven;
– Zorginstellingen.

De SCIOS inspectie wordt nu verricht door de onderhoudspartij. Is dit wenselijk?

Diverse onderhoudspartijen bieden inspecties aan als onderdeel van het onderhoudscontract. Veelal is het een separate dient die niet standaard in het onderhoudspakket is opgenomen. Door de inspectie als een losse dienst aan te bieden kunnen onderhoudsbedrijven de basiskosten laag houden. In dat geval bestaat de mogelijkheid om de diensten bij een onafhankelijke partij in te kopen.

Wat kost een SCIOS inspectie?

De kosten van een SCIOS inspectie zijn afhankelijk van de kenmerken van de installatie, zoals het aantal installaties en de omvang van de installatie. Per locatie dienen de kenmerken geïnventariseerd te worden en kunnen we aangeven welke kosten verband houden met de inspectie.

Welke actie kan ik ondernemen?

We bekijken kosteloos voor u of de installatie gecertificeerd is en geven inzicht in de resterende periode.  U kunt daartoe het formulier ‘Offerte SCIOS Inspectie’ invullen, waarin u de installatie- en adresgegevens invult. U ontvang binnen enkele dagen een reactie waarin we aangeven wat de status is en we geven aan wat we voor u kunnen betekenen, veelal in de vorm van een vrijblijvende offerte.